Започна приемът на документи за „Стипендии 21 век”
Започна приемът на документи за „Стипендии 21 век” 12.09
2017

За четвърта поредна година сдружение "Севлиево 21 век" стартира образователната инициатива "Стипендии 21 век". Тя ще обхване учебната 2017/2018 година, като в нея могат да кандидатстват всички ученици от 8 до 12 клас в община Севлиево.

 Стартът бе даден на 12 септември от председателя на Сдружението Емил Гатев. „Това е една благородна инициатива, която дава възможност на младите хора да се развиват и то тук, в общината. Тя има своето бъдеще, защото частните фирми в Севлиево са в добра кондиция и могат да подпомогнат едно такова начинание”, каза още г-н Гатев, в присъствието на Управителния съвет на „Севлиево 21 век” и представители на медиите в общината.

И тази година Сдружението ще отпусне три годишни стипендии от по 1200 лева на ученици с отличен успех. Учебните дисциплини, допустими за кандидатстване са български език и литература, метаматика, физика и астрономия, химия, биология, информатика и ИТ, езикознание, история, география, икономика и предмети от учебните планове за професионална подготовка по професии, изучаващи се в професионалните гимназии.

Подаването на документи става в офиса на сдружението на ул. "Стефан Пешев" 20, от 15 до 17 часа, всеки работен ден до 13 октомври 2017 година.  Искане за участие в конкурса може да бъде изтеглено от интернет страницата на сдружението или да бъде получено на място. 

Стипендиантите ще станат известни в навечерието на 1 ноември - Денят на народните будители, когато "Севлиево 21 век" ще обяви отличниците.

НАРЕДБА ЗА ОТПУСКАНЕ НА ГОДИШНИ УЧЕНИЧЕСКИ СТИПЕНДИИ – 2017 ГОДИНА

ОБЯВА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ В ПРОГРАМАТА "СТИПЕНДИИ 21 ВЕК"

© 1993 - 2018 Сдружение 21 век. Всички права запазени! Уеб дизайн и разработка от PV Group