Възпитаници на СУ ”Васил Левски” са новите стипендианти на Сдружението
Възпитаници на СУ ”Васил Левски” са новите стипендианти на Сдружението 01.11
2017

            Трима възпитаници на СУ „Васил Левски” Севлиево са новите стипендианти на сдружение „Севлиево 21 век” за учебната 2017/2018. Любен Димитров Станчев, Теодора Константинова Маринова и Яна Пенчева Пенчева ще получат по 1200 лева в продължение на една година - стипендия, с която да подпомогнат образованието си.

            Децата ще бъдат отличени на днешното тържество пред Хаджистояновото училище, с което Севлиево ще отбележи Деня на народните будители – 1 ноември.

            В тазгодишното издание на конкурса „Стипендии 21 век” участваха 14 ученици от средните училища в общината. Осем от тях бяха допуснати до интервю. Любен, Теодора и Яна бяха избрани не само заради пълния отличен успех през последните три години, но и заради активната си дейност в извънкласни дейности и доброволчески организации. Любен е активен участник в НС"АЗ МОГА -ТУК И СЕГА", в състезанията на Американския университет "STARTUP WEEKEND", "HACK BLAGOEVGRAD" и "DESIGN WEEKEND". Той е член на УС, негов председател и зам.-председател, участва в програма Еразъм+ и планира да учи "Графичен дизайн и илюстрация" в университет в Шотландия. Теодора иска да учи история, право или журналистика, тя също е член на УС, има разработени проекти в „Наука на сцената”,  няколко презентации на историческа тематика в международен конкурс "ЗАЕДНО В 21 ВЕК" и първо място на областна олимпиада по история. Яна е втора в национален кръг на олимпиада по ИТ, участва в НС"АЗ МОГА -ТУК И СЕГА" и има много награди от конкурси за рисунки. Именно затова планува да учи архитектура в чужбина, но един да приложи наученото в България.

Ученическите стипендии за отличен успех и постижения в учебната дейност са инициатива на севлиевския бизнес вече четвърта година, която цели да поощри и мотивира младите хора в общината да инвестират в своето образование.

 

© 1993 - 2018 Сдружение 21 век. Всички права запазени! Уеб дизайн и разработка от PV Group