Подкрепяме ремонта в НЧ „Развитие-1870”
Подкрепяме ремонта в НЧ „Развитие-1870” 09.10
2020

На 8 октомври, в навечерието на празниците  на Севлиево се проведе традиционната дарителска  вечер на бизнессдружение „Севлиево 21 век”, посветена на 150 -годишнината на читалище „Развитие – 1870”. Инициативата на бизнеса бе с набраните средства за се направи ремонт на големия читалищен салон.

Да подкрепят каузата дойдоха 45 члена на сдружението, представители на общинското ръководство в лицето на кмета д-р Иванов и неговите заместници – Калина Георгиева и Невена Тодорова, представители на Читалищното настоятелство, на Ротари клуб-Севлиево и съмишленици .
Програмата на вечерта бе изнесена от читалищни формации, а в благотворителния търг бяха включени предмети от наследственния фонд на културната институция.
Вечерта бе открита от г-н Гатев, който благодари на целия състав на сдружението за бързото и сърцато отношение по време на кризистното положение в началото на COVID-пандемията през март тази година. Тогава само за 10 дни бе събрана сумата от 38 140 лв., с които бяха закупени консумативи, три пациентски монитора с модули към тях и централна мониторна станция в МБАЛ "Д-р Ст.Христов".  Председателят на сдружението бе категоричен, че остатъка от дарението в размер на 17 хиляди лева, с решение на УС,  ще бъде използвано само за здравни цели.
„Но освен за здравето на нашите съграждани, ние трябва да се грижим и за състоянието духа и историческото ни наследство”, каза още г-н Гатев. 

Кратка хронология от създаването на Читалището и неговата история  прочете секретаря му г-жа Тотева, а председателят на НЧ „Развитие-1870” Емилиян Маринов презентира предстоящия ремонт и представи 3Д визия на новия салон.

 В края на вечерта дарителите се поздравиха с чудесен резултат - 32 500 лв., набрани за културната инициатива.

 

Снимки към тази новина
© 1993 - 2018 Сдружение 21 век. Всички права запазени! Уеб дизайн и разработка от PV Group