Голям интерес към ученическите стипендии, изборът измежду 24-ма
Голям интерес към ученическите стипендии, изборът измежду 24-ма 02.11
2020

Двама възпитаници на СУ „Васил Левски” - Габриела Доброславова Петрова от 12 клас и Мелнур Асанова Нуриева от 10 клас, както и единайсетокласникът от ПГМЕТ “Ген. Ив. Бъчваров“ Александър Антонов са новите стипендианти на сдружение „Севлиево 21 век” за учебната 2020/2021. Тримата ще получат по 1200 лева, с които ще подпомогнат средното си образование.

Решението на Комисията за избор  на стипендианти при „Севлиево 21 век” оповести решението си в навечерието на 1 ноември – Денят на народните будители. Заради сложната пандемична обстановка, тази година не се проведе традиционното интервю-събеседване с кандидати, а класирането се извърши на база подадените документи и съгласуване на отчетените резултати с ръководствата на съответните училища. Тази есен в надпреварата се включиха голям брой ученици от средните училища – 24.

           Поради повишения интерес и многото кандидати комисията реши, освен трите стипендии от по 1200 лева, да отпусне и две поощрителни от по 600 лв. Те са за Мартина Михайлова Михайлова от 12 клас при ПГМЕТ“Ген. Ив. Бъчваров” и Мартина Добринова Тотевска от 12 клас при СУ “Васил Левски“. Грамотите на новите стипендианти бяха връчени на 6 ноември.

Ученическите стипендии за отличен успех и постижения в учебната дейност са инициатива на севлиевския бизнес вече шеста година, която цели да поощри и мотивира младите хора в общината да инвестират в своето образование.

 

© 1993 - 2018 Сдружение 21 век. Всички права запазени! Уеб дизайн и разработка от PV Group