Бизнесът и политиците трябва да си партнират
Бизнесът и политиците трябва да си партнират 11.03
2017

Политиците трябва да си партнират с бизнеса, за да може държавата да има силна икономика. Този извод бе направен на среща между представители на бизнессдружение "Севлиево 21 век", членове на Ротари клуб  и кандидати за народни представители от Габровска област. Срещата се проведе на 9 март и бе организирана след решение на общото събрание на сдружението. На нея бяха поканени водачите на листи от ПП ГЕРБ, БСП, ДПС, Коалиция "Обединени патриоти" и "АБВ-Движение 21". Отзоваха се водачите на листи от БСП - Кирил Добрев, от ДПС - Четин Казак и Пламен Марков - "АБВ-Движение 21".

Проблемът с водоснабдяването на Севлиево бе най-дискутираната тема между представителите на бизнеса и политиците. "През последните 20 години нито едно правителство не е решило този проблем, въпреки че общината ни има силно развита икономика и дава немалко на държавата", категорични представителите на "Севлиево 21 век" Те поискаха от присъстващите  да се ангажират с поставянето на този проблем, който "вече не търпи никакво отлагане". От своя страна Кирил Добрев съобщи, че води разговори със служебния министър на регионалното развитие за отпускане на 3,5 милиона лева за ремонт на довеждащия водопровод от ВЕЦ "Видима" до Пречиствателната станция в Стоките. Той се ангажира още да работои и за размразяване на проекта за язовир "Мокра Бяла". "Като севиевец знам много добре какво причинява нерешеният въпрос с водоснабдяването на града и селата, затова политиците са длъжници на нас севлиевци", каза и Пламен Марков. И тримата присъстващи кандидат-депутати изразиха позиция против продажбата на общинския дял в "Севлиевогаз 2000", а Чеитин Казак допълни, че се е посписал и в подписката за свикване на референдум по въпроса.

Данък уикенд трябва да отпадне, плащането на пъвите три дни болнични от работодателя пък трябва да се преразгледа, каза още Кирил Добрев. На срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с декапитализирането на общините, проблемите, които среща бизнеса с осигуряването на квалифицирани кадри и задържането на работната ръка. "Направете така в Народното събрание, щото ние да останем тук и да продължим да осигуряваме работни места. Ако държавата не се обърне с лице към нас, силно се замислям да напусна страната и да оставя без работа 70 души", каза управителят на "Хелиос" и член на УС на сдружението Ивайло Костадинов. Срещата завърши с пожелание към политиците да работят за и със хората, които ще ги избират.

© 1993 - 2018 Сдружение 21 век. Всички права запазени! Уеб дизайн и разработка от PV Group