Библиотеката на СУ "Васил Левски" попълни фонда с над 200 книги
Библиотеката на СУ "Васил Левски" попълни фонда с над 200 книги 07.10
2021

Училищната библиотека при СУ "Васил Левски" стартира учебната година с повече от 200 нови книги. Проектът, подготвен по инициатива на Борислав Маринов - ръководител на библиотеката, бе изцяло финансиран от бизнес сдружение „Севлиево 21 век".

         Чрез книгите, на обща стойност 1,500 лева, читателите в училищната библиотека ще имат възможност да четат най-актуалните заглавия в книжния свят и да изберат вярната посока за своето развитие. Библиотеката в училището е мястото, служещо за подготовка и въвеждане на читателите в дълбините на знанието, преди обществените библиотеки. В училищната библиотека се изграждат или доразвиват базовите навици за четене и търсене на източници на информация, които впоследствие да се прилагат широко вече в обществените библиотеки - градски, регионални и др.

            Бизнес сдружението осъзнава тази отговорност към подрастващите, затова избра като организация с изградени традиции в подкрепата на образованието и застъпник на ритуалите за просветно дарителство от миналото на нашия град, да даде още по-голяма възможност за развитие на читателите в библиотеката при СУ "Васил Левски" - Севлиево.


 

 

Снимки към тази новина
© 1993 - 2018 Сдружение 21 век. Всички права запазени! Уеб дизайн и разработка от PV Group