Сдружението отбеляза 20 години от своето създаване
Сдружението отбеляза 20 години от своето създаване 13.10
2013

 

В началото на месец октомври 2013 година бизнес сдружение «Севлиево 21 век» отпразнува 20 години от своето създаване. Годишнината бе отбелязана със серия инициативи, стартът на които бе още в началото на м.февруари 2013 година. Тогава с финансовата подкрепа на «Идеал Стандарт-Видима» бе закупен модерен 4D ехограф за нуждите на Акушеро-гинеколочното отделение в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”.

На нарочна пресконференця, дадена от ръководството на сдружнеието на 10.октомври 2013 г. председателят г-н Валентин Ганев каза: „През 20-годишната си история бизнессдружение „Севлиево 21 век” живее с пулса на общината, като с всички сили подпомага многобройните звена на обществения живот, водени от мотото „За голямото бъдеще на малкия град”. Днес, ако погледнем назад, можем с гордост да заявим, че вече 20 години работим със същата отдаденост за Севлиево. Още от самото създаване на сдружението неговите основни цели са то да работи в две направления - създаване на подходяща среда за развитие на бизнеса и обществото като цяло. Подкрепата на бизнеса се изразява в подобряване на координацията и комуникацията между представителите на местните фирми и институциите. Подкрепата на обществеността на град Севлиево е свързана с организиране на инициативи за подобряване на градската среда и подпомагане на дейности в сферата на екологията, здравеопазването, образованието, културно-историческото наследство, спорт и други.

Събитието бе уважено и от кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов, който поздрави Сдружението за неговата годишнина: „Успехът и постиженията на фирмите са и наши постижения, защото за нас означава, че сме създали благоприятна среда като институция за тяхното развитие. Ние, като Община, ще продължим да работим с бизнеса в постоянен диалог и да създаваме здравословна бизнес среда. Честита годишнина”. По време на пресконференцията Сдружението получи награда от Националното сдружение на читалищата в знак на благодарност за подкрепата, която е оказвана през годините. Събитието приключи с официалното откриване на фотоизложба за гражданите и гостите на града на площада пред Община Севлиево и Центъра за продуктови обучения на „Идеал Стандарт - Видима” АД. Фотоизложбата проследява живота на сдружението през тези 20 години.

На 12 октомври, на площад «Свобода» се състоя празничната програма, посветена на 20-годишнината, която Сдружението дари на гражданите на община Севлиево. В концерта се включиха фолклорният ансамбъл «100 каба гайди», поп певецът Миро и финалисти от тв формата «Гласът на България». Програмата завърши с празнична заря.

На тържествената сесия на Общински съвет-Севлиево, която се проведе на 14 октомври - Денят на Севлиево, сдружението бе удостоено за втори път със званието „Почетен знак Севлиево". Знакът бе връчен на председателя на Сдружението Валентин Ганев, който припомни, че „Севлиево 21 век” получи същото отличие и за 10-годишнината си, което е много ангажиращо за всички членове. „Ние се чувстваме задължени да продължаваме в същия дух. Това е награда за дейността която бизнесът върши в града“, допълни г-н Ганев.

 

 

 

 

 

Снимки от събитието
© 1993 - 2018 Сдружение 21 век. Всички права запазени! Уеб дизайн и разработка от PV Group